Rüüt eksperimenteerib ideede ja kõlavärvidega

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüüt on Maarja Soomre (vasakult), Toomas Oks, Juhan Uppin ja Maili Metssalu. Nende debüütplaadi esitluskontsert on Viljandis esmaspäeval.
Rüüt on Maarja Soomre (vasakult), Toomas Oks, Juhan Uppin ja Maili Metssalu. Nende debüütplaadi esitluskontsert on Viljandis esmaspäeval. Foto: Jana Solom

Värske alternatiivfolkansambel Rüüt sai valmis oma esimese kauamängiva «Maasikille». Viljandiga seotud kollektiivi kuuluvad noored lõõtspillimängijad Juhan Uppin ja Toomas Oks, näitleja Maili Metssalu ja džässmuusik Maarja Soomre.

Juhan Uppin, kui vaatame Rüüdi koosseisu, leiame sealt näitleja, džässmuusiku ja kaks lõõtsameest. Ei ole just klassikaline folkbänd.

Just nimelt! Kuigi meid seob armastus ja huvi pärimusmuusika vastu, arvan, et igaühe erinev taust ja muusikaline kogemus on need, mis meie ansamblit rikastavad ning mis loovad pigem midagi uut kui ootuspärast. Ütleme nii, et meie koosseis ei ole mitte pillide-, vaid inimestepõhine. Me naudime neljakesi koos olemist ja musitseerimist ning igaüks toob sellesse muusikasse endale hingelähedased vahendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles