Talvel teevad autole liiga sool ja kare mustust korjav pigi

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Sky pesula omaniku Alo Aarela sõnul näitab pärast pigileotusvahendi pealepihustamist autolt kollaka vedeliku maha tilkumine seda, et auto on pigine.
Viljandi Sky pesula omaniku Alo Aarela sõnul näitab pärast pigileotusvahendi pealepihustamist autolt kollaka vedeliku maha tilkumine seda, et auto on pigine. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis sõiduautode käsipesu teenust pakkuvate firmade töötajad puutuvad üha rohkem kokku arvamusega, et talvisel ajal pole mõtet autot pesta. Tegelikult on talvine autohooldus iseäranis tähtis.

Kui suvel käiakse pesulas tihti, sest tahetakse, et auto näeks ilus välja, siis talvel löövad paljud käega: auto läheb ju niikuinii kohe jälle mustaks, pealegi on see enamasti lumine ja jääs. Ent nagu kinnitasid Favora tankla juures asuva Sky pesula omanik Alo Aarela ja Kaalu tänava pesula Motomax juht Tõnu Kaasik, on talvel tarvis autot pesta eelkõige seetõttu, et teedele puistatakse soola. Samuti saab auto pigiseks. Mõlemad on sõidukile ohtlikud.

Aarela jutu järgi toovad inimesed tihtipeale auto mittepesemise põhjuseks selle, et kui vesi läheb tihendite vahele, külmuvad uksed kinni. Seda võib tema sõnul vale hooldamise korral tõesti juhtuda, ent selle vastu on tal soovitus: pesemise järel tuleb auto korralikult soojaks sõita ning umbes kahe tunni pärast võiks kõik uksed korraks avada ja sulgeda. Siis ei ole hirmu, et need kinni külmuvad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles