Päästeamet hoiatab tugeva tuule eest

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Ilmajaama andmetel on neljapäeva õhtul kogu Eestis oodata tugevat tuult ja vihmasadu. Tormi ajal tuleks väljas liikumist vältida. Suurematest purustustest ja teele langenud puudest võiks teatada hädaabinumbril 112.


Neljapäeval tugevneb põhja- ja kirdetuul puhanguti 24 meetrini sekundis, püsides reedeni. Tuulega võib hoonetele, teedele ja elektriliinidele langeda puid ning esineda pikaajalisi elektrikatkestusi.

Päästeamet soovitab tugeva tuule ajal jääda siseruumidesse, sulgeda uksed ja aknad ning korjata õuest kokku lenduvad esemed ja lahtine mööbel.

Sõidukeid ei tohiks parkida suurte puude alla. Maha langenud elektriliinidest tuleb eemale hoida ja teatada neist Eesti Energiale.

Võimalike elektrikatkestuste puhuks soovitab päästeamet laadida mobiiltelefonid ja kui majapidamise joogivee saamine sõltub elektrist, varuda aegsasti vett.

Suurematest tuulega tekkinud purustustest ja õnnetustest oodatakse teateid hädaabinumbril 112. Infot tormi tõttu tekkinud takistustest sõiduteedel saab maanteeinfo numbrilt 1510. Elektrikatkestustest tuleb teatada Eesti Energia rikketelefonile 1343.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles