Lumekahurid seisavad soojal talvel jõude

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Holstre-Polli tervisekeskuse rajameister Tiit Tammemäe paneb lumekahurid tööle siis, kui väljas on ligi kümme kraadi külma. Soojema ilmaga muutub kunstlume valmistamine liiga kalliks ja pikaks protsessiks.
Holstre-Polli tervisekeskuse rajameister Tiit Tammemäe paneb lumekahurid tööle siis, kui väljas on ligi kümme kraadi külma. Soojema ilmaga muutub kunstlume valmistamine liiga kalliks ja pikaks protsessiks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Talv tiksub juba lõpu poole, kuid Viljandi lumepark pole lumenappuse tõttu endiselt tööd alustanud ning Holstre-Pollis on suudetud teha kunstlund kilomeetrise rajalõigu katmiseks.

Holstre-Polli tervisekeskuse rajameistri Tiit Tammemäe selgitusel võib kehvema suusaga üritada seal sõita viie kilomeetri pikkust ringi ning parema suusaga võib teha 2,5-kilomeetrise ringi. Seda suuresti tänu asjaolule, et talve ainsal külmal perioodil sai tervisekeskus teha niipalju lund, et katta ära staadion ja umbes poolekilomeetrine lõik metsa all. Raha kulus selleks tõenäoliselt rohkem kui tuhat eurot.

Lumepark sõltub jääst ja külmast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles