Uus pagaripood pakub erisuguseid ökotooteid

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel /Sakala

Laupäeval avas Viljandis Leola tänaval uksed pagaritooteid müüv kauplus Mahe Pagar, kust peagi saab osta ka leiba.


Mahe Pagari juht Eve Mälgand rõõmustas, et kaks esimest lahtioleku päeva on olnud rahvarohked: on niisama uudistajaid ja ka ostjaid.

Koos abikaasa Arved Mälgandiga on ta varem Sürgaveres neliteist aastat kondiitriettevõtet pidanud. Kauplust toona kohapeal polnud, seega on poepidamine tegijatele uus kogemus. Varasemast ajast Mälgandid endistele kundedele tuttavad eelkõige teekoogi ning võikreemiga stritslite ja kringlite poolest.

«Meie suund on see, et tahame pakkuda puhtaid tooteid, milles on võimalikult vähe lisa- ja säilitusaineid,» tutvustas Eve Mälgand. «Inimesed, kellega oleme sel teemal rääkinud, on heaks kiitnud, et üritame pakkuda puhast toitu.»

Praegu otsivad ettevõtjad koostööpartnereid, kellelt leida sobivat toorainet. Eve Mälgandi sõnul jahuga raskusi pole, ent mõnevõrra keerulisem on muude ainetega, näiteks pärmi ja võiga. «Eks toodete hind tule toorainete kõrge hinna tõttu mõnevõrra kallim,» nentis Eve Mälgand.

Poes on sisustatud väike kohvikuosa, kus pakutakse mahekohvi. Samuti on loodud lett, kus on müügil mitmesuguseid mahetooteid, näiteks jahusid. Seda nimistut on ettevõtjate sõnul plaanis pikendada. «Üht-teist on eri poodides praegugi saada, kuid ostjale oleks hea, kui ta saaks kõik vajaliku ühest kohast kätte,» sõnas Arved Mälgand.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles