Peeter Volkonski alustab aidas «VolkStuudiot»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Volkonski teadmistepagas on muljet avaldav. Vähesed suudavad muusikast kõnelda põnevamalt ja veenvamalt kui tema.
Peeter Volkonski teadmistepagas on muljet avaldav. Vähesed suudavad muusikast kõnelda põnevamalt ja veenvamalt kui tema. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi pärimusmuusika aida kaminasaalis on täna esimene õhtu muusika kuulamise sarjast «VolkStuudio», mida veab Peeter Volkonski.

Volkonski on laiale avalikkusele tuntud kui muusik, näitleja ja teatrilavastaja. Samas on võib-olla paljudele saladus, et ta on ka paadunud melomaan, kes olnud aastaid Tartu ülikooli fonoteegi kuldklient ning juba viis aastat ka Viljandi pärimusmuusika teabekogu alaline külaline, samuti abiline selle kogu täiendamisel. 

Volkonski isiklik fonoteek sisaldab mõõtmatutes kogustes maailma eksootiliste rahvaste muusikat mitmesugustel helikandjatel ning loomulikult kuulub sinna juurde palju kirjandust, mis annab väärtuslikku lisateavet muusikast arusaamiseks. Samuti on ta aastaid andnud maailmamuusika loenguid Viljandi kultuuriakadeemias ja olnud kaastegev maailma rahvaid puudutavates raadiosaadetes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles