Kirikul on veerand kallist teest läbitud

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See kellamäng helises Jaani kirikus jõulude ajal, kui Arsis kogudusele appi tuli ning tornikellade ostmiseks tuluõhtu korraldas. Kiriku enda kellamäng saab valmis juuni alguseks ja peaks esimest korda kõlama hansapäevade avamise ajal.
See kellamäng helises Jaani kirikus jõulude ajal, kui Arsis kogudusele appi tuli ning tornikellade ostmiseks tuluõhtu korraldas. Kiriku enda kellamäng saab valmis juuni alguseks ja peaks esimest korda kõlama hansapäevade avamise ajal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandisse kellamängu toomiseks on Jaani kogudus saanud poolteise kuuga 22 000 eurot annetusi, mis on veerand kogu vajaminevast rahast. Summa on siiski nii suur, et kogudus võib kinnitada: kevadeks on kellamäng kohal.

«Töövõtuleping on nüüd sõlmitud ja kellade ehitamiseks vajaliku materjali raha on makstud,» ütles koguduse õpetaja Marko Tiitus. 27 kellast koosneva komplekti valmistamiseks on vaja 1,1 tonni pronksi. Juunis algavateks hansapäevadeks on see koguduse õpetaja kinnitusel valmis ja Jaani kiriku tornis.

Annetajaid paistab veel

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles