Õpilaspiletiga saab sõita terve kuu

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi bussijaam
Viljandi bussijaam Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Tänavu suvel tulid maakonna bussiliinidele uued vedajad ning muudatusega kohanemine võtab veel aega, nii et septembris saavad koolilapsed sõita kuupileti asemel õpilaspiletiga.


Paar päeva enne kooli algust soovis Paistu vallas elav lapsevanem Urmas Laansoo osta Viljandi bussijaamast oma kahele lapsele kuupiletit, et nood saaksid kooli sõita. Paraku jäi ettevõtmine katki, sest mehe sõnul polnud bussijaamas maakonnaliinide kuupiletite blankette.

«Lubati, et need saabuvad kuu lõpuks,» lausus Laansoo. Viljandi maavalitsuse maakonnalehe veergudel välja öeldud lubadust, et septembris saavad lapsed kool-kodu marsruudil sõita õpilaspiletiga, polnud Laansoo lugema juhtunud.
«Bussijaamas sellest juttu polnud, seal öeldi lihtsalt, et kuupileteid praegu pole, kuid et need tulevad,» rääkis Laansoo.

Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Tõnis Korts väitis, et koostöö bussijaama haldajaga laabub ja mingit infosulgu ta märganud pole. Seda hoolimata tõsiasjast, et maakonnaliinidel töötavad nüüd kaua aega piirkonda teenindanud aktsiaseltsi Mulgi Reisid asemel teised firmad.

Korts kinnitas veel kord, et septembris saavad lapsed sõita õpilaspiletiga. Sellekohane info on edasi antud ka kõigisse koolidesse.

Ta nentis, et kuna õppeaasta alles algas, ei pruugi kõik vanemad tõesti veel asjaga kursis olla. «Samas on ka varasematel aastatel olnud tavaks, et kümme esimest päeva sõidukaarti ei kasutata,» lausus ametnik. Tänavu kehtib õpilaspilet lausa terve septembrikuu.

Et mainitud dokumendil on kirjas vaid õpilase kool, võib tekkida küsimus, kas laps saab seda kasutada maakonnaliinidel ka mujale sõiduks. «Oleme rääkinud ikkagi eelkõige kool-kodu marsruudist, mille piires omavalitsused arveldavad,» rääkis Korts. Samuti on maavalitsus sõlminud vedajatega kokkuleppe, et õpilaspiletiga saab nende bussiliinidel maakonnakeskusesse Viljandisse.

Ehkki kõnealune süsteem ei võimalda kontrolli sihtkohtade üle, pole maavalitsuse esindaja hinnangul kuigi tõenäoline, et noored hakkavad väga ohtralt niisama ringi sõitma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles