Kooli läheb ligi viissada uut õpilast

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna annab Viljandimaal aabitsatõotuse kümme õpilast rohkem kui mullu, kusjuures kooliminejate arv on kasvanud eelkõige maakoolides.


Viljandi maavalitsuse andmetel astub täna esimesse klassi 475 Viljandimaa õpilast — rohkem kui eelmisel aastal, mil maakonna koolides istus esimest korda koolipinki 465 last.

Maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna peaspetsialisti Rein Schihalejevi sõnul on tegemist siiski esialgsete andmetega. «Ikka veel tuuakse mõne lapse avaldus kooli alles 1. septembril,» tõdes ta.

Maakonna munitsipaalkoolidesse astub tänavu 465 last, lausa 16 rohkem kui mullu. Et aga riigi- ja erakoolidesse minejaid on sel aastal vähem, tulebki lõplikuks vaheks kümme õpilast.

Tähelepanuväärne on ka see, et kooliuusikute arv on kasvanud peamiselt väljaspool maakonnakeskust asuvates õppeasutustes.

Viljandi koolide esimestesse klassidesse läks tänavu 197 last, üks rohkem kui mullu. Mujal maakonnas asuvatesse munitsipaalkoolidesse astus 268 last, 15 varasemast enam.

«Sellest numbrist ei tasu siiski kaugeleulatuvaid järeldusi teha,» tõdes Rein Schihalejev. «Drastilist muutust pole maakonna õpilaste arvus toimunud, kõik on stabiilne — eelmisel aastal oli tendents vähenemise suunas, nüüd on õpilasi jälle veidi rohkem. Mul on aga tunne, et põhi on kätte jõudnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles