Tuareegi nomaad Alhousseini Anivolla: muusikata pole elu

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alhousseini Anivolla kasutab kitarrimängustiili ichumar, mis arenes välja rändrahvaste mässu ja eksiili aastatel Liibüas.
Alhousseini Anivolla kasutab kitarrimängustiili ichumar, mis arenes välja rändrahvaste mässu ja eksiili aastatel Liibüas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Homme saab Viljandi pärimusmuusika aidas näha üsna ainulaadset kontserti, millel musitseerivad koos tuareeg Alhousseini Anivolla ja Maarja Nuut.

Põhja-Aafrikast Sahara kõrbest pärit Alhousseini Anivolla on tuttav mulluselt Viljandi pärimusmuusika festivalilt, kus ta esines kõrbebluusiansambli Etran Finatawa koosseisus laulja ja kitarristina. Etran Finatawa veetis siis nädalakese Soomaa metsade keskel. Maarja Nuudi seltsis veedetud pikad õhtud tee ja pillimänguga lõid muusikute vahel omamoodi sideme ja sellest sündis mõte koos mängida. 

Alhousseini Anivolla on pärit sõjakast ja aukartustäratavast tuareegide hõimust. Tuareegid on nomaadid ehk rändkarjakasvatajad. Anivolla andis oma esimese ja seni ainsa sooloalbumi välja 2012. aastal. Selle nimeks sai «Anewal / The Walking Man».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles