Rahu, ainult rahu!

, riigikogu liige, endine Viljandi linnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Jents
Kalle Jents Foto: Marko Saarm / Sakala

Lugedes ÄGEDAT diskussiooni, mis on Sakala veergudel puhkenud maakonna konkurentsivõime parandamiseks kavandatud 11 miljoni euro jagamise tõttu, tahaks Karlssoni kombel öelda: «Rahu, ainult rahu!»

Iseenesest on muidugi positiivne, et arutelu käib. Asi on tõesti seda väärt. Aga ehmatav on, kuidas raha on tülli ajanud kaks maakonna kõige suuremat omavalitsust. Soovin väga, et edaspidi suudetaks teravatest emotsioonidest üle olla ja ühine keel leida. Vastasel juhul võib Viljandimaa kaotada ettenähtud miljonid või kulutatakse need ebaefektiivselt.

Tuletan kõigile asjaosalistele meelde, et eelmisel Euroopa Liidu rahastamisperioodil suutsid Viljandimaa omavalitsused erinevalt mitme teise Eesti maakonna omadest üsna rahumeelselt ja üksteisega arvestades projekte esitada umbes samasuguse toetuse (ligi 170 miljonit krooni) kasutamiseks. Siis kandis meede nimetust kohalike omavalitsuste investeeringute toetus ehk KOIT ning maakonnas ehitati või remonditi terve hulk sotsiaal-, haridus-, kultuuri- ja spordiobjekte. Kõige silmapaistvam neist, mis toona toetust sai, on kahtlemata Viljandi lauluväljak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles