Mõtleme veel

, linnakodanik, endine Viljandi linnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Aru
Peep Aru Foto: Elmo Riig / Sakala

MIND TEGI NÕUTUKS hiljutine Sakala artikkel «Viljandi linn plaanib uusi töökohti luua tänavaauke lappides», mille juures oli maavalitsusele laekunud piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetme projektide nimekiri. Nõutuks ei teinud mind aga pealkiri, mille pärast ajakirjanik hiljem vabandust palus, vaid Viljandi linna ja valla esitatud projektide nõrk sisu, vähene ambitsioonikus, koostöövõimetus ja liigne enesekindlus. Sama meelt olid minu Rotary klubi vennad. Nemad soovitasidki mul selle artikli kirjutada.

Jah, kahtlemata on linna peatänavate seisukord halb, aga selle meetme kaudu nende remondiks raha saada on äärmiselt kahtlane. Meetme määruse projektis öeldakse, et toetuse andmise eesmärk on majandusaktiivsuse, sealhulgas tööhõive ja ettevõtlusaktiivsuse kasv väljaspool Tallinna ja Tartu piirkonda ning seda nii, et sihtala osatähtsus kasvaks kogu Eesti sisemajanduse kogutoodangus 0,3 protsendi võrra.

Mõtlen nagu Kaarel Lehtsalu, kes ütles: «Peame kõikide esitatud projektide puhul arvestama raamistikku, milleks on ikkagi majanduskasv ja uued töökohad. Need tänavad ja teed seda otseselt küll ei mõjuta.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles