Seiklusrajal köite küljes kõlkumisest kasvas välja riskirohke arboristitöö

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui puu otsas on näha mehi köitel kõlkumas, on need ilmselt arboristid, kes teevad vastutusrikast tööd, mitte ei hulla niisama.
Kui puu otsas on näha mehi köitel kõlkumas, on need ilmselt arboristid, kes teevad vastutusrikast tööd, mitte ei hulla niisama. Foto: Marje Kask

Arborist on see inimene, kes tegeleb kõrghaljastusega ehk kõlgub köitega puu otsas, mootorsaag käes. Tegelikult on see aga tema tööst vaid üks osa, sest ta hooldab puid nende sünnist surmani.

Puude loomulik elukeskkond on mets. Metsas reguleerivad nad oma kasvu ise, sõltuvalt toitainete ja valguse kättesaadavusest. Linna- või asulakeskkonnas pole taimedel normaalset konkurentsi, seetõttu vajavad nad seal mõningast abi, et vormis püsida ning elada kaua ja täisväärtuslikku elu.

Nagu ütles peagi arboristidiplomi kätte saav Priit Oks, õpitakse seda üpris ohtlikku ametit otse töökohal ning temalgi on juba oma ettevõte. Osaühing Hiclean Expert sai loodud umbes poolteist aastat tagasi, veidi enne seda, kui ta ametit õppima asus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles