Metsmees kolis inimeste sekka

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalju Kiivit elas seni riigile kuuluvas Salaku metsavahitalus, kus pole kunagi olnud elektrit ning mille elamu katus juba aastaid tagasi osaliselt sisse varises.
Kalju Kiivit elas seni riigile kuuluvas Salaku metsavahitalus, kus pole kunagi olnud elektrit ning mille elamu katus juba aastaid tagasi osaliselt sisse varises. Foto: Marko Saarm / Sakala

​Pikka aega Halliste valla metsade keskel ülimalt lagunenud majas eraklikku elu elanud 72-aastane Kalju Kiivit, kellest Sakala oma mulluses jõululehes kirjutas, nõustus lõpuks senise kodu maha jätma ja inimeste keskele kolima.

Valla sotsiaaltöötaja Monika Erreline rääkis, et sai aastavahetuse aegu leheloo kohta ohtralt tagasisidet. Tema sõnul leidus nii neid, kes Kiivitit iselaadse elustiili pärast haletsesid, kui ka neid, kes ärgitasid omavalitsust veelgi pingutama, et seni lehmaga kahekesi elada tahtnud mees nõustuks elektrita ning tule- ja varinguohtlikust elukohast lahkuma.

Teiste seas vallavalitsuse poole pöördunud Ago Liibek, kes elab Abja-Paluoja lähedal Päigaste külas, pakkus välja, et Kiivit võiks tema suurde majapidamisse abiliseks tulla. Vastutasuks pakkus peremees võõrale korralikku ja turvalist tuba koos omaette tualeti ja pesemiskohaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles