Sakala keskuses avatakse Martti Ruusi maalinäitus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maalikunst on Tartu arhitekti ja sisekujundaja Martti Ruusi kirg, mis pakub eneseväljendamisvabadust.
Maalikunst on Tartu arhitekti ja sisekujundaja Martti Ruusi kirg, mis pakub eneseväljendamisvabadust. Foto: Sille Annuk / Postimees

Homme kell 15 avatakse Sakala keskuse fuajees ja jalutussaalis Martti Ruusi maalinäitus «Värvide sees ja taga...».

Martti Ruus on Tartu arhitekt ja sisekujundaja, kellel on arhitektuuri kõrval saanud teiseks, vaata et võimsamakski kireks maalikunst. Vabaduse moment kujutavas kunstis on suur, eriti kui võrrelda seda pikaajalise ja bürokraatiast kubiseva projekteerimistööga. Just seda vabadust laseb Martti Ruus oma arhitektitöö kõrval rõõmuga hea maitsta. Seda on selgelt tunda tema maalides.

Spaatli, sõrme ja pintsliga läbi töötatud pindadel on sageli maastikud. Need kalduvad abstraktsiooni või õigemini on värvid need, mis loovad struktuure ja objekte, mida näime ära tundvat. Pildiloome taustaks on Ruusil lisaks isiklikule tundlikkusele ja visioonile ka nelja-aastane traditsiooniline pallaslik maaliharidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles