Uus erakond toob ammuse poliitiku piirkonna juhiks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal loodud Vabaerakond kasutab enda nähtavaks tegemiseks erakonna värvidesse maalitud autosid. Plakateid nad tänavatele kleepida ei kavatse.
Eelmisel aastal loodud Vabaerakond kasutab enda nähtavaks tegemiseks erakonna värvidesse maalitud autosid. Plakateid nad tänavatele kleepida ei kavatse. Foto: Sander Ilvest / Postimees

15 aastat tagasi Karksi vallavanema toolilt lahkunud ja seejärel Tallinnas nii riigiametniku kui ettevõtjana tegutsenud Mati Ilisson hakkab vedama vastse Vabaerakonna valimisvankrit Viljandi- ja Järvamaal.

Vabaerakonna valimisnimekirjas on Mati Ilisson siinse piirkonna esinumber. Üldnimekirjas on ta 14. kohal. Õigupoolest on need teised valimised, millest Ilisson viimase paari aasta jooksul kandidaadina osa on võtnud: 2013. aasta kohalikel valimistel kandideeris ta Haabersti linnaosas Tallinna volikokku.

Hulk aastaid kõrval

«Kui läksin Tallinna riigiasutuse juhiks, polnud mul õige enam poliitikaga tegelda,» meenutas neli aastat tööturuametit juhtinud Mati Ilisson. «2005. aastal astusin välja ka sotsiaaldemokraatide ridadest. Keskendusin ettevõtlusele ja arvasin, et enam ma poliitikasse tagasi ei lähe.»

Uuesti tahtis ta poliitikas kaasa hakata lööma mõni aasta tagasi, kui nägi, et lõhe ühiskonna ja erakondade vahel on suureks paisunud.

Viljandi- ja Järvamaal hakkab ta hääli korjama sellepärast, et peab sidet Karksi-Nuiaga endiselt väga tihedaks. «Töö pärast olen küll Tallinnas, aga vähemalt osaliselt on minu elu ikka Karksi-Nuias,» rääkis praegune nõustamisfirma Wilson Lear­ning Estonia juhataja Ilisson.

Edu võtit nuputatakse

Seda, kuidas saavutada erakonnana ja poliitikutena selline tuntus, et koguda piirkonnas vähemalt ühe mandaadi jagu hääli, vastne partei osaliselt alles nuputab.

«Me ei tule kindlasti välja suurte klantspiltidega,» kinnitas Mati Ilisson.

Tema sõnul alustas Vabaerakond valimisteks valmistumist ametlikult 20. detsembril ja seni on tööd tehtud pigem sissepoole. Ilisson oli nõus väitega, et nüüd tuleb hakata tegelema enda tutvustamisega. «Mõtteid meil on, aga seni oleme töötanud kõrge tempoga ning lahendused täienevad pidevalt.»

Mati Ilissoni järel on Viljandi- ja Järvamaal teine number meelelahutaja ning viimased paar aastat ka Järva-Jaanis vallaametniku tööd teinud Arlet Palmiste. Nimekirjas järgmised on Vabaerakonna eelkäija, mittetulundusühingu Vaba Isamaalise Kodaniku juhatuse liige, Suure-Jaanist pärit Ain Ostra, Järvamaa perearst Ilme Last, professor Väino Rajangu, jurist Margus Sardis, Karksi volikogu liige Kerti Einstein, Viljandist pärit Evi Kirschfeldt ja kunstnik Mats Õun.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles