Linnagaleriis näeb Poola plakatikunsti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi linnagaleriis saab täna alates kella 17-st vaadata plakatinäitust «Tehtud Poolas. Poola kultuuriplakatid 2011–2014».

Mullune Haapsalu graafilise disaini festival oli suures osas pühendatud plakatikunstile. Festivali näitusekollektsiooni naelaks kujunes tänapäeva Poola plakatinäitus, mis pärast turneed Tallinnas ja Riias jõuab nüüd vaatajateni Viljandis. Näitusel on esindatud filmi-, teatri-, muusika- ja muude kultuurisündmuste plakatid eri põlvkonna ja eri käekirjaga loojatelt, kokku kahekümnelt rahvusvaheliselt tunnustatud autorilt.

Paljudel rahvusvahelistel plakatikonkurssidel tunnustatud Poola plakat on alati toetunud äratuntava pildikeelega autoritele, kes segavad oskuslikult huumorit ja fantaasiat maaliliste žestide kaudu. Disainer lubab endale luksust olla kunstnik, kombineerides esteetilisi aspekte põnevate metafooridega, olles plakatil kujutatuga varjamatult emotsionaalses seoses ja lisades julgeid kommentaare ühiskondlikel teemadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles