Üks nimi teeb kahju, neli nime aga mitte

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Allikas: Viljandi maavalitsus

​Maavalitsuse ametnik keeldus, siseministeeriumi esindaja tõrkus, siis lubas, aga lõpuks keeldus, sest sai kindlustunnet andmekaitse inspektsioonilt.

Nõnda reageerisid ametnikud, kui Sakala palus tavapärast ülevaadet läinud aastal Viljandimaal lastele antud populaarsemate ja tavatumate nimede kohta. Juba paar aastat varem oli maavalitsus ebatavaliste nimede asjus tõrkunud, kuid siiski vastanud. Nüüd otsisid ametnikud oma seisukohale põhjendust andmekaitse inspektsioonilt ja eripärased nimed jäid avaldamata.

Tõsi, ühelgi ametnikul pole midagi näiteks selle vastu, kui öelda, et mullu jõudis Viljandimaal kõige populaarsemate tüdrukunimede sekka Lisandra, mida valiti neli korda. Aga ühtki nime, mida pandi vaid üks kord, keeldub ametnik avaldamast, sest see võiks kõnealust peret kahjustada. Lisandra mainimine nelja peret ei kahjusta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles