Päevalilled püüdlevad pilvede poole

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viiratsi vallas Kiini talus elav Eino Lilienthal näitas reedel päevalille, mis on jõudnud sirguda 3 meetri ja 50 sentimeetrini. Muidugi pole see midagi rekordilist, aga ehk ärgitab andma lugejaid teada ka tänavusest Viljandimaa kõige pikemast päevalillest.


«Eesti entsüklopeedia» andmeil võib päevalille vars kasvada viie meetri pikkuseks. 1997. aastal langetati ning mõõdeti ajakirjaniku juuresolekul üle Tartumaal Mäksa vallas kasvanud päevalill, mille vars ulatus lõpuks 5 meetri ja 10 sentimeetrini.

Mujal maailmas on päevalilled küündinud veelgi kõrgemale. Ameerikas tegutsev päevalilleühing viitab oma kodulehel Guinnessi rekordite raamatule, mille järgi oli maailma pikim päevalill 776 sentimeetrit pikk (pole täpsustatud, kas ainult vars või koos õisikuga).

«Sakala» toimetus ootab sel sügisel teateid päevalilledest, mis on juba ületanud nelja meetri piiri. Maakonna piiri me rangelt ei jälgi, võimaluse korral tuleme hiiglasemõõtu päevalille mõõtma ka kaugemale. Ajakirjaniku juuresolekul üle mõõdetud pikima varrega päevalille omanik saab auhinna.

Teated on oodatud aadressil aivar.aotaht@sakalakirjastus.ee või tööajal telefonil 433 0085.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles