Riigigümnaasiumi õpilased hakkasid üleöö tasuta sööma

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui selle aasta esimesel kahel koolipäeval oli Viljandi gümnaasiumis kasutusele võetud toidutalongide väärtus 78 senti, siis eilsest on need väärt 1,24 eurot. See katab kõige odavama prae hinna täielikult.
Kui selle aasta esimesel kahel koolipäeval oli Viljandi gümnaasiumis kasutusele võetud toidutalongide väärtus 78 senti, siis eilsest on need väärt 1,24 eurot. See katab kõige odavama prae hinna täielikult. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mõnikord käivad asjad kiiresti. Kui veel üleeile tuli Viljandi gümnaasiumi õpilastel maksta odavaima, 1,24-eurose koolilõuna eest omast taskust 46 senti, siis eile said nad seda tänu haridusministeeriumi teisipäevaõhtusele otsusele juba tasuta.

Viljandi riigigümnaasiumi direktor Ülle Luisk tunnistas, et niisugune muudatus tuli ootamatult. Üleeilse tööpäeva lõpul jõudis kooli haridusminister Jevgeni Ossinovski otsus, et riik vastutab enda hallatavates gümnaasiumides tasuta koolilõuna pakkumise eest täielikult ning kompenseerib sellega seotud kulud.

Kooli juhtkond saatis info siseringis edasi ja rääkis kiiresti läbi toitlustajaga. Veel samal õhtul otsustati, et esmaspäeval kasutusele võetud toidutalongid, mille väärtus oli 78 senti tükk, on edaspidi väärt 1,24 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles