Eesti piimatööstus piilub Aasia poole

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa embargo tõttu vaatab Eesti piimatööstus Aasia poole, kus võivad tulevikus koha leida siinsest piimast valmistatud tooted.
Venemaa embargo tõttu vaatab Eesti piimatööstus Aasia poole, kus võivad tulevikus koha leida siinsest piimast valmistatud tooted. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

​Eesti piimatööstuse möödunud aasta esimese kolme kvartali müügitulu oli küll ligi kuus protsenti suurem kui tunamullune sama perioodi oma, ent pärast Venemaal kehtestatud sisseveokeeldu Euroopa Liidu toidukaupadele on see kasv hakanud pidurduma. 

Piimatööstused valmistasid 2014. aasta üheksa kuuga 172 200 tonni tooteid koguväärtuses 308,3 miljonit eurot ja tootlikkus suurenes 2013. aasta sama ajaga võrreldes ligi kuus protsenti. Põllumajandusministeeriumi kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva tööstuse osakonna juhataja Taavi Kand ütles, et läinud aasta üheksa esimese kuuga toodeti 2013. aasta sama perioodiga võrreldes 2,6 protsenti rohkem, kuid see tuleb aasta esimese poole toodangu arvelt.

Kand nentis, et detailides on keeruline öelda, kus ja kuidas see 308,3 miljonit eurot kokku jookseb, aga üldjoontes võib seda pidada positiivseks näitajaks. «Me peame muidugi arvestama, et need on ikkagi aasta esimesed üheksa kuud, mis tähendab, et raskemad ajad sinna sisse ei jää.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles