Maa tuleb täita lastega

, riigikogu liige, Reformierakond,
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Jents
Kalle Jents Foto: Marko Saarm / Sakala

REFORMIERAKOND LÄHEB valimistele vastu ideega kolmekordistada lapsetoetus alates kolmandast lapsest. Kõik kavatsused Eesti inimeste elujärge parandada ja riigi majandust elavdada muutuvad väheväärtuslikuks, kui meil napib inimesi.

Laulev revolutsioon tõi meile vabaduse ja oma riigi. Üleva meeleolu ja tugevate emotsioonidega kaasnes tore tendents – sündimuse järsk suurenemine. Tol ajal sündinuid kutsutaksegi ju laulva revolutsiooni lasteks. Tänaseks on nad täiskasvanud, kel on aeg oma pere luua.

Kui algasid argipäev ja karm riigi ülesehitamise töö, hakkas sündide arv kiiresti vähenema. Potentsiaalsed noored emad ja isad rabasid tööd teha ning laste saamine kippus jääma tagaplaanile. Just seetõttu tuli Reformierakond 2003. aasta valimiste eel välja mõttega vanemahüvitisest, mis säilitaks lapsega kodus olevale vanemale senise sissetuleku vastavalt makstud sotsiaalmaksule. Vanemapalk sai reaalsuseks ja sündide arv kasvas taas, jõudes 2008. aastal rekordiliselt 16 028-ni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles