Viiratsi laululava kujunes loodetust kallimaks

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murtud tornikella kujulise laululava kavandas arhitekt Alar Kõivistik.
Murtud tornikella kujulise laululava kavandas arhitekt Alar Kõivistik. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Äsja PRIA projektirahaga Viiratsisse kerkinud laululava läks oodatust kallimaks — esialgu oli vald plaaninud sinna omaosalusena panustada 150 000 krooni, ent lõpuks kerkis summa 283 000 kroonini.


Viiratsi vallavanem Sulev Kannimäe selgitas, et laululava projekti tehes ei suudetud kõiki asjaolusid ette näha ning seega tuli vallal raha juurde leida. Näiteks polnud projekti sisse kirjutatud elektrisüsteemi paigaldust. Juurde tuli tellida veel istepingid ja pangale laenuprotsente maksta.

«Sellest tasub õppida ja edaspidi projektid põhjalikumalt läbi mõelda,» tunnistas ta.

Sulev Kannimäe tõdes, et selline lisakulu pingestas valla eelarvet. «Käpuli see meid muidugi ei võtnud,» lausus ta. «Objekt tuli ära lõpetada. Kõik sai siiski tehtud ja elu läheb edasi.»

Projekti teinud ja ellu viinud mittetulundusühingu Abimix liige Mariika Kiivikas tunnistas, et plaane tehes ei osatud kõiki asju arvesse võtta ning elektrisüsteemi paigaldus ja istepingid jäid arvestusest välja. «Meil lihtsalt polnud nii suure projekti kogemust,» nentis ta.

Et euroraha makstakse välja alles pärast tööde valmimist, tuli võtta laenu. Paraku peab selle eest protsente maksma, millega ei osatud Kiivika sõnutsi samuti arvestada.

Mariika Kiivikas märkis, et kuigi ehitustööd külma talve tõttu venisid ja laululava valmis jaanuari asemel mai lõpuks, said haljastustööd õigeks ajaks tehtud. Räämas ümbrus sai korda ja tiigi kallastele anti uus nägu.

Arhitekt Alar Kõivistiku kava järgi kerkis murtud tornikella kujuline laululava, mille ehitasid Põlvamaa osaühingu Mauleman ehitusmeistrid.

Kiivikas rääkis, et laululaval hakatakse pidama klubiüritusi: «Kindlasti tulevad kontserdid ja loodame kohale meelitada ka teatri. Usun, et saame haldamisega kenasti hakkama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles