Prokuratuuri käed jäävad piiritaguseid kaaperdajaid püüdes väga lühikeseks

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eve Olesk
Eve Olesk Foto: Erakogu

Riigiprokurör Eve Oleski jutust selgub, et tavaliselt ei õnnestu Eesti riigil välismaal tegutsevate küberkurjategijate tabamiseks õigusabi saada ning seetõttu menetlust üleüldse ei alustatagi.

Sakala kirjutas 27. ja 30. detsembril, et eestlaste meiliaadressid lähevad järjepanu petiste roaks. Kaaperdatud kontolt saadavad kurjategijad eestikeelse kirja, milles väidetakse meiliaadressi omanikuna esinedes, et too on Suurbritannias hätta sattunud ja vajab raha. See palutakse saata Newcastle`isse.

Ühest kontokaaperdamise juhtumist oli 27. detsembri Sakalas pikemalt juttu. Et petukiri tundub esmapilgul suhteliselt usutav, läks üks inimene õnge ning saatiski küsitud 1000 eurot teele. Meilikontota jäänu ja raha saatnu pöördusid politseisse, kuid sealt vastati neile, et kuna juhtunu niidid viivad välismaale, ei saa Eesti politsei ja prokuratuur neid aidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles