Günf: muusikute kasvulava, millel on ette näidata iga tegutsemisaasta kohta üks liige

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivar Lugima
Ivar Lugima Foto: Elmo Riig / Sakala

«Legendide» sarja teine kollektiiv pikemat tutvustamist ei vaja. 1977. aastal toonaste kultuurikooli õpilaste Valmo Kilgi ja Kalmer Kurvitsa Viiratsi klubihoones elule puhutud kultusbändi saatel on tantsukintsust kiheluse välja saanud kümned tuhanded inimesed. Või mis! Günfi muusikaga on üles sirgunud mitme põlvkonna jagu tublisid eestlasi.

Muljet avaldav on ka Günfist läbi käinud muusikute hulk. Enamik neist teenib praegu leiba hoopis teistes ametites, mõni aga mängib pilli taevases orkestris.

Ansambli kirevat minevikku meenutasime koosseisu staažikaima liikme Ivar Lugimaga. Ja oli, mida meenutada. Aastad on elusa muusikaga alustanud ja tänaseks fonodega ühemehebändiks kahanenud kollektiivi teele veeretanud nii suuri võite kui valusaid kaotusi. Aga üks, mis kindel: fännide südamesse on ansambli nimi graveeritud suurte kuldsete tähtedega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles