Mustlale terendab mulgilik purskkaev

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vetemängu asukohaks on vald planeerinud torniga maja ja bussijaama vahele loodud platsi.
Vetemängu asukohaks on vald planeerinud torniga maja ja bussijaama vahele loodud platsi. Foto: Peeter Kümmel /Sakala

Tarvastu vald ootab detsembrini ideid, milline purskkaev rajada Mustlasse ja kuidas kujundada plats selle ümber.


Vallavanem Alar Karu ütles, et tänu Mustla peatänava rekonstrueerimisele hakkab torniga maja ja bussijaama vahelist ala ilmestama plats, mis sobib ideaalselt väikese purskkaevu jaoks.

«Et purskkaevul oleks ka kunstiline väärtus ja see pakuks vaatajale elamuse, otsustas vald kuulutada välja ideevõistluse,» lausus ta.

Alar Karu sõnul loodab vald saada võistluselt häid mõtteid mitte üksnes fontääni rajamiseks, vaid kogu ala ilmestamiseks, näiteks leida uuendusliku lahenduse bussijaamale.

«Loodame säilitada mulgipärasuse ja eeldame seda purskkaevugi puhul,» lausus ta. «Samas ei kirjuta me rangelt ette, et tegu peab olema näiteks mulgi mehe kujuga. Näis, mida välja pakutakse.»

Küsimusele, kes täpselt purskkaevu idee välja käis, jäi vallavanem vastuse võlgu.
«Ma ei teagi, eks see vallavalitsuses ole koorunud,» lausus ta. «Mustlas on liiga vähe kunsti. Mõtleme liiga praktiliselt. Iga päev on pakilisi probleeme, mis raha nõuavad. Arvan, et vahel võiks raha ka kunsti heaks anda, see kutsuks inimestes esile teistmoodi emotsioone.»

Nagu Alar Karu märkis, võiks kunstilist elamust pakkuva purskkaevuga saada Mustlast teistele väikestele asulatele eeskuju — selline asi ei pea olema ainult suurtes linnades.

Võistluse korraldab küll Tarvastu vald, aga paremaid hakkab välja valima žürii, mis ei koosne ainult Tarvastu vallaametnikest.

Parimaks tunnistatud töö saab preemiaks 25 000 krooni, teine koht 15 000 ja kolmas 10 000 krooni. Konkursi tingimustega saab tutvuda valla kodulehel.

3. augustil välja kuulutatud ideekonkurss kestab 3. detsembrini. «Huvilisi on olnud päris palju,» kinnitas Alar Karu. «Ühtki ideed pole küll veel esitatud, küsitakse lisainfot ja täpsustatakse tingimusi.»

Vallavanema esialgsel hinnangul võib purskkaevu rajades arvestada poole miljoni krooniga, lisaks valla oma panusele on plaanis taotleda toetust Euroopa Liidu fondidest. Purskkaevu ehitamise aega pole paika pandud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles