Olematu kõnnitee paneb elanikud sõiduteel riskima

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Kask näitas, milline on igapäevane pilt Pärnu maantee ringteepoolses otsas, kus jalakäijad jagavad teed linna sisse keeravate veokite ja sõiduautodega, mis ei jõua tihti hoogugi maha võtta. Suurimat muret tunnevad kõnniteeta elanikud koolis käivate laste pärast.
Margus Kask näitas, milline on igapäevane pilt Pärnu maantee ringteepoolses otsas, kus jalakäijad jagavad teed linna sisse keeravate veokite ja sõiduautodega, mis ei jõua tihti hoogugi maha võtta. Suurimat muret tunnevad kõnniteeta elanikud koolis käivate laste pärast. Foto: Elmo Riig / Sakala

Inimesed, kes elavad Viljandis Pärnu maantee ringteepoolses otsas, saavad mööda kergliiklusteed küll kenasti Pärile kõndida, aga kui on vaja linna minna, oleks osa tänavalõike turvalisem lennates läbida.

Viljandist Pärile viiv kergliiklustee valmis kolm aastat tagasi, aga kõnniteed, mis tooks Pärnu maantee lõpust linna poole, pole seniajani. Kõnnitee puudumine on põhjus, miks ümberkaudsete elanike kõige turvalisemaks liikumisviisiks on jäänud autoga sõitmine.

Papli tänaval elav Margus Kask ütles, et probleemid varieeruvad sõltuvalt ilmast. Suure lumega, nagu hiljuti maha sadas, oli sõidutee, mida mööda linna poole kõndida, nii kitsas, et kui seda tuli samal ajal mööduva rekkaga jagada, tekkis Kase sõnul tahtmine pea kõrvale tõmmata. Esmaspäeva lõuna ajal keeras kümmekonna minuti jooksul Pärnu maantee ringi pealt sisse oma neli-viis veokit. Liiklusvool on seal tihe, sest naabruses on suured ettevõtted: Viljandi küttekontor, viljasalv ning Aken ja Uks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles