Tuleviku jõukus

Toomas Tamsar
, Eesti tööandjate keskliidu juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Tamsar
Toomas Tamsar Foto: Toomas Tatar / Postimees

TÖÖVILJAKUSEST rääkides küsitakse sageli suure pahameelega: kuidas kasvab bussijuhi tööviljakus mitmekordseks pelgalt sellest, kui ta sõidab tööd tegema 70 kilomeetrit põhja poole ehk Soome? Kuigi lihtne vastus on olemas, kasutatakse seda küsimust peamiselt tõestamaks, et Eesti tööandja on kuidagi eriliselt ahne tõug ajal, kui Soome oma jagaks viimsegi sendi hinge tagant laiali.

Kui kutsusime aasta algul tööandjate keskliidus kokku viis töögruppi tänavuse tööandjate manifesti loomiseks, jõudis kõigis gruppides ettevõtjate, teadlaste, pankurite ja tippjuhtide arutelu sama tulemuseni: lähiaastail on Eesti suurim väljakutse töötava inimese elujärje parandamine.

Kõik ei saa kunagi kõrgepalgaliseks, aga igale täiskohaga tööl käivale inimesele peaks siiski olema tagatud inimväärikus ning ta peaks olema kaitstud otsese närutamise eest. Elujärje pikaajaline paranemine pole lihtsalt meeldiv, vaid see on muu hulgas hädavajalik ka selleks, et pöörata iive positiivseks ning tagada Eesti keele ja kultuuri säilimine läbi ajaloo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles