Viirus vajutas sõudjate edukale võistlusele pitseri

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erli Mat korjas eri distantsidelt viis medalit, neist kaks kuldset.
Erli Mat korjas eri distantsidelt viis medalit, neist kaks kuldset. Foto: Marko Suurmägi

Eelmisel nädalavahetusel Pärnus peetud Eesti noorte ja alla 23-aastaste sõudmise meistrivõistlustelt tõid viljandlased koju neli esikohta.


Tiitlivõistlustel olid esindatud kõik Eesti seitse sõudekeskust. Säravamaid auhindu jagus neist kolmele: Pärnu Kalevile ning Pärnu ja Viljandi sõudeklubile.

Viljandlased said peale kuldmedalite veel seitse hõbe- ja neli pronksmedalit. Treener Ruth Vaar hindas oma hoolealuste esinemist aga heaks, mitte täiuslikuks.

Eesti meistriks tulid suvepealinnas Kaur Kuslap U-23 klassi ühesel, Erli Mat tütarlaste C-klassi ühesel, Marek Meiesaar ja Kaarel Kuslap poiste A-klassi roolijata kahesel ning Erli Mat koos Krete Koovitiga tütarlaste C-klassi kahesel paadil.

«Arenguruumi meil on. Sugugi mitte kõigil ei õnnestunud oma vormi ja oskusi tiitlivõistlustel täielikult realiseerida,» lausus Ruth Vaar, ent lisas: «Nuriseda siiski põhjust pole.»

Treeneri sõnul olid sel korral suurimad üllatajad poiste ja tüdrukute kaheksapaat.
«Tüdrukute võistkonna koosseisu kuulus viis esimest suve sõudmisega tegelevat noort ja nad said väga hästi hakkama,» tunnustas ta pronksiga lõpetanud naiskonda.

Poiste kaheksapaat andis eduka lahingu Pärnu sõudeklubi kogenud meeskonnale. Lõpujoonel edestasid hõbeda pälvinud viljandlased konkurente 1,2 sekundiga.

Ruth Vaar nentis, et nii mõnedki finaali jõudnud oleksid olnud võimelised konkureerima kõrgematele kohtadele. «Oli ka neid, keda võistlusnärv alt vedas,» rääkis ta.

Oma jälje jättis noorte tiitlivõistluste tulemustele ka sportlasi võistluspäeval ja selle eel kimbutanud viirusepuhang.

«Haigus lõi rivist välja viis meie sõudjat. Neist kaks paigutati koguni Pärnu haiglasse,» kõneles Ruth Vaar.

Mis viirus sõudjate seas laastamistööd tegi, ei osanud tema sõnul öelda ka arstid. «Oli neidki, kes enne võistlusi terveks said, ent kelle vorm polnud siis enam see mis varem.»

Kõigele vaatamata hindas Ruth Vaar noorte hooaega tugeva heaga. «See lubab optimistlikult uueks hooajaks valmistuma hakata,» lausus ta. «Võistlused on näidanud, et sõudmise järelkasvust Viljandi spordikoolis puudust ei ole.»

Pika hooaja järel saavad noorteklassi sõudjad nüüd veel veidike hõlpu. Sügisel ootab neid ees paar regatti kodus ja piiri taga. Tähtsaimad neist on oktoobris peetavad Balti karikavõistlused, kuhu pääsemiseks tuleb edukalt läbida kodused katsevõistlused.

Eesti täiskasvanute koondise liikmed valmistuvad 10.—12. septembrini Portugalis peetavateks Euroopa meistrivõistlusteks. Seal on viljandlastest stardis Kaspar Taimsoo, Martin Neerot, Kaur Kuslap ja Alo Kuslap.

Kaspar Taimsoo selle hooaja olulisim mõõduvõtt on novembri algul Uus-Meremaal asetleidvatel maailmameistrivõistlustel, kus ta stardib koos pärnulase Allar Rajaga paariskahesel paadil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles