Väikesed hammasrattad jõulude masinavärgis

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kas olete kunagi mõelnud, miks liha ahjus pehmeks ja piparkoogitainas kõvaks läheb? Miks hakkavad kapsad hapnema? Miks küünal sulab ja säraküünal pillub sädemeid? Miks tulevad tuppa toodud kuusel viimaks ikka okkad maha?

Hapukapsas

Kapsas sisaldab suhkrut, valke, vitamiine ja mineraalaineid. Hapendamiseks lisatakse riivitud kapsale soola, mis põhjustab veest ja toitainetest koosnevate rakumahlade eraldumist. Sool annab kapsale ka maitse ja tekstuuri ning tõkestab kahjulike mikroorganismide arenemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles