Kui näpu all säriseb, on hea pill

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pillimeister Heino Tartes on Eestis kõrges hinnas. Igas vanuses õpilastele on tal jagada rohkesti väärt nõuandeid.
Pillimeister Heino Tartes on Eestis kõrges hinnas. Igas vanuses õpilastele on tal jagada rohkesti väärt nõuandeid. Foto: Marko Saarm / Sakala

Ühel mehel on unistus. Ta tahab oma 60 aasta juubelil võtta omatehtud lõõtsa ja esitada sellel külalistele ühe loo. Mees ei osanud aastapäevad tagasi üldse mängida. Tegelikult polnud tal ka lõõtsa, omatehtust rääkimata. Otse välja öeldes ei olnud ta pilli puutunudki.

Neid on kokku 18. Vana-Võidus Viljandi kutseõppekeskuse katuse all on nad koos käinud juba aastapäevad. Iga kuu on üks kokkusaamine. Ühtegi elukutselist pillimeest nende seas ei ole. On vandeadvokaat, õpetaja, metsatööline, pensionär, elektrik, ettevõtja, vanakraamikaupmees, suure kontserdimaja valgusjuht ja Soomes töötav ehitaja. Kursuse ainus naine on ametilt meestejuuksur. Ise ütleb, et on eluaeg meeste päid lõiganud ja tunneb end sestap mehises seltskonnas väga hästi. Nad on pärit Tallinnast, Pärnust, Tartu- ja Jõgevamaalt, Viljandimaalt ka.

Teppo lõõtspilli meisterdamise kursuse käimatõmbaja, Suure-Jaani kooli direktor Epp Välba loodab, et kursus aitab kaasa uue pillimeistrite põlvkonna sünnile ja annab pillimängule hoogu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles