Söögikohad pakuvad omamoodi jõuluroogi

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Fellinis pakutakse jõuluroaks põdraliha verivorsti suitsutatud pardi, pohlamoosi ja kõrvitsaga.
Fellinis pakutakse jõuluroaks põdraliha verivorsti suitsutatud pardi, pohlamoosi ja kõrvitsaga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi toitlustuskohtades on jõulutoit tavaliselt päevapakkumine, kuid hooaja erimenüüsse sült, kapsas ja verivorst enamasti ei kuulu. Söögikohtade juhatajate sõnutsi on sellel mitmesuguseid põhjendusi.

Kesklinnas asuvale kohvikule Amrita on tänavused jõulud esimesed. Et söögikohas pakutakse peamiselt kergesti seeditavaid toite, otsustas selle omanik Kristi Lõhmus, et eraldi jõulumenüüd ei koostata. Kui, siis eritellimusel suurtele rühmadele või pidudeks. 

«Pean jõulutoitu natukene raskeks ja inimestele mitte kõige paremaks. Meil on kergemad ja tervislikud toidud,» selgitas kohviku perenaine. 

Tagasi üles