Tulevik võttis koduväljakul üliolulise võidu

Alvar Loog
, Tuleviku poolehoidja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval astus Viljandi Tulevik pika sammu meistriliigasse püsimajäämise poole, alistades 1:0 Paide Linnameeskonna.


Viljandi ja Paide on jalgpallis kiiresti suurteks konkurentideks kujunenud, olgugi et kolme viimase hooaja jooksul meistriliigas ja karikasarjas peetud üheksast omavahelisest kohtumisest on Tulevik nüüdseks võitnud koguni kaheksa. Aga see viimane võit ei tulnud kergelt.

Enne kohtumise algust lahutas peaaegu kogu suve tabelis seitsmendal positsioonil paiknenud Tulevikku viimasel kohal olevast Paidest küll kolm kohta, ent kõigest kuus punkti. Kaotus oleks Viljandi meeskonna edaspidise elu väga raskeks teinud.

Koduväljakueelisega Tulevik oli selles kohtumises kerge favoriit ja käitus kohe avavilest alates sellele kohaselt. Hiljuti peatreenerit vahetanud, mängijaid juurde saanud ja tänu sellele uue hingamise leidnud Paide veetis esimesed paarkümmend minutit oma karistusala lähedal paanikas palle minema pekstes. End Euroopa ründava jalgpalli lipulaeva järgi Paide Barcelonaks nimetav meeskond mängis kohati koguni kuuemehelise kaitseliiniga.

Tulevikul oli mitu head võimalust skoori avada, ent pall teed väravasse ei leidnud. Poolaja keskel koduvõistkonna surve rauges, mäng võrdsustus ja ka külalised hakkasid koos palliga vastaste väljakupoolel liikuma.

Kohtumise ainus tabamus sündis 30. minutil, kui Paide kaitsjad Karl-Eerik Luigendi ründajatele püüdmatuks jäänud tsenderduse ebaõnnestunud pallipuutega Tuleviku edurivile karistusala joone juures tagasi andsid. Aleksandr Kulatšenko söötis Rasmus Tomsonile ja too suunas palli umbes 18 meetrilt täpse maalöögiga väravanurka.

Eduseisus andis Tulevik initsiatiivi pisut ära, ent kodupubliku rõõmuks ei suutnud külalised palliga midagi märkimisväärset korda saata. Paar ohtlikku olukorda elimineeris kindla tegutsemisega Viljandi meeskonna väravavaht Alan Ventsel.

Kohtumise lõpp läks närviliseks, sest hulgast headest võimalustest hoolimata polnud Tulevik suutnud oma eduseisu suurendada. Paide noolis kõigi jõududega viigiväravat. Olukorrad vaheldusid mõlema värava all.

Kogu mängu vältel hambutult esinenud Paide ründeliin hammustas esimest korda alles viimasel minutil: keskkaitsest edurivisse üle viidud pikka kasvu Mait Nõmme pealöök raksatas väravaposti ja -lati ristumiskohta. Tribüünil valitses infarktieelne seisund, saatuse tänamise asemel püüdsid poolehoidjad oma südant uuesti rütmi saada.

Kohtuniku lõpuvile tähistas triumfi. Üle mitme vooru oli Marko Lelovi juhendatav meeskond võtnud võidu, kolm turniiritabeli seisukohast hindamatut punkti. Boonuseks teadmine, et korralikult mänginud kaitse suutis taga nulli hoida.

Tuleviku poolelt olid mängu parimad Aleksandr Kulatšenko ja Rasmus Tomson, kelle kiiruse ja tehnika ohjeldamisega Paide tagalamehed kuidagi toime ei tulnud.

Tulevik oli võidu ära teeninud ja võib nüüd pisut rahulikumalt hingata. Üks voor enne meistrivõistluste kolmanda ringi lõppu on ta kümne klubi konkurentsis endiselt seitsmes suurema lootuseta oma positsiooni parandada. Küll aga tuleb ikka vaadata selja taha. Kohtla-Järve Lootus jääb maha viie punktiga, ühe mängu vähem pidanud Kuressaare seitsme ja Paide kaheksa punktiga.

Kolmandas ringis on Kohtla-Järvel mängida veel Paidega, Kuressaarel Sillamäe Kalevi ja Tartu Tammekaga, Paidel Flora ja Lootusega.

Tulevik lõpetab kolmanda ringi mängides eeloleval laupäeval võõrsil Nõmme Kaljuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles