Külaelanikud sattusid põlvist saati teesse

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Umbes neljakilomeetrine lõik, mis kulgeb läbi Vissuvere küla, muutus turbaveokite rataste all päevaga mülkaks. Raskeveokitel on seal palju sõite ja seepärast on külaelanikud nii suvel kui talvel häält tõstnud, et riigiteega midagi ette võetaks.
Umbes neljakilomeetrine lõik, mis kulgeb läbi Vissuvere küla, muutus turbaveokite rataste all päevaga mülkaks. Raskeveokitel on seal palju sõite ja seepärast on külaelanikud nii suvel kui talvel häält tõstnud, et riigiteega midagi ette võetaks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui enne Kolga-Jaanit Vissuvere poole viivale laiale kruusateele keerata, tuleb seal manööverdada kuni seitsme sentimeetri sügavuste porirööbaste vahel. Selline oli tulemus, kui ühel päeval sõitsid sealtkaudu raskeveokid.  

«See on mülgas, mis siin praegu on,» tähendas tolle tee äärse talu pidaja Märt Laansalu. Tema sõnul on Vissuvere ja Järtsaare küla inimesed teeparandamise trummi tagunud juba tükk aega. «Suvel oli kohutav tolm ja sellistel talvedel nagu praegu on puhas muda.»

Põlvist saati poris

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles