Osava petturi sabas sörkiv riik leidis end tupikust

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olgugi et lootus saada tagasi suur summa, mille Peeter Kaares ja tema kaasosalised haigekassalt välja petsid, kipub tuhmuma, ei pea Kaares Rootsi kardinate taha sattumist kartma.
Olgugi et lootus saada tagasi suur summa, mille Peeter Kaares ja tema kaasosalised haigekassalt välja petsid, kipub tuhmuma, ei pea Kaares Rootsi kardinate taha sattumist kartma. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riik pole võimeline tagasi saama hiigelsummat, mille Viljandi ärimees Peeter Kaares aastatel 2000–2005 haigekassalt välja pettis. Sellest hoolimata pole petturil põhjust karta trellide taha sattumist.

Ehkki Kaares pole ettenähtud ajaks hüvitanud temalt 2011. aastal väljamõistetud 438 288 eurot, ei hakka kohus tema tingimisi vangistust täitmisele pöörama, sest süüdimõistetu polevat kuritahtlikult kontrollkohustuse täitmisest kõrvale hoidnud.

Sakala kirjutas septembris, et 2011. aastal haigekassalt 438 288 euro väljapetmise eest tingimisi kolmeks aastaks vangi mõistetud viljandlane Peeter Kaares oli katseaja lõppedes riigile sellest summast hüvitanud napi 0,6 protsenti ehk 2774,92 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles