Viljandi linn kaalub Soome lahe ääres asuva suvila müümist

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavu mais päris Viljandi linn Harju maakonnas merest saja meetri kaugusel asuva kinnistu, mida omavalitsusel tarvis pole ning mis võidakse seetõttu enampakkumise korras maha müüa.


Kuusalu vallas Valkla ranna ääres asuv maatükk jõudis Viljandi omandisse tänu pärimisseaduse paragrahvile 18, mis näeb ette, et pärijateta surnud inimese vara läheb sellele omavalitsusele, kus ta suri. 1901-ruutmeetrisest kinnistust 1297 ruutmeetrit on metsamaa, krundil asuv põlenud katusekorrusega hoone pole elamiskõlblik ja tuleb lammutada.

Linnamajandusamet on teinud linnavolikogule ettepaneku omavalitsusele ebavajalik kinnistu enampakkumisel maha müüa. Linnavolikogu teeb selle kohta otsuse homsel istungil.

Linnamajandusameti peaspetsialist Sirje Ilver ütles, et väljaspool Viljandi maakonda asuvaid kinnistuid satub linnavara hulka haruharva.

«Olen kuulnud ühest enam kui kümne aasta tagusest juhtumist, aga viimase dekaadi jooksul on see küll esimene kord,» rääkis Ilver. Tema selgitust mööda võib omavalitsus pärida maakonnavälise kinnistu veel ka testamendijärgse pärimise ja kinkimise teel.

Kinnistu müüki minemise võimalikku aega või alghinda on Ilveri sõnul vara öelda. Peaspetsialisti hinnangul oleneb see muu hulgas sellest, milliseks kujuneb tänavune eelarve.

Tahtjaid peaks Ilveri arvates elamiskõlbmatust suvilast hoolimata jaguma, sest asukoht on hea. «Usun, et sealsed inimesed, aga miks mitte ka viljandlased, tunnevad selle koha vastu huvi küll,» leidis Ilver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles