«Mulgikakerdus» tähistab viiendat aastapäeva

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. ja 2. oktoobril peetakse Holstre-Nõmme krossirajal «Mulgikakerdus 2010».
1. ja 2. oktoobril peetakse Holstre-Nõmme krossirajal «Mulgikakerdus 2010». Foto: Elmo Riig / Sakala

Viis aastat tagasi otsustas seltskond Eesti krossimehi teha oma mehaanikutele hooaja lõpu kingitusena eraldi mõõduvõtu. Esialgu väikse võistlusena plaanitud üritus oli juba esimesel aastal ülipopulaarne ning on kord-korralt tuntust kasvatanud.


Tänavu 1. ja 2. oktoobril peetakse Holstre-Nõmme krossirajal mehaanikutele juba viiendad mitteametlikud maailmameistrivõistlused (MMM) ja nende sõpradele üleriigilised meistrivõistlused «Mulgikerdus 2010».

Ehkki võistluseni on jäänud pisut üle kuu, on korraldajad ettevalmistusi alustanud ja hulk tööd on juba äragi tehtud.

Nagu mullugi, jagub Holstre-Nõmme krossirajal tegevust kaheks päevaks. Reedel, 1. oktoobril kell kolm hakatakse võistlejaid registreerima ja peetakse ka esimesed võistlussõidud. Reede õhtul antakse päeva parematele kätte auhinnad ja et tegu on juubeliüritusega, ei puudu õhtul ansambel, mis peotelgis krossirahva korralikult käima tõmbab.

Uuendusi on ka võistlusklasside osas — juurde on tulnud kaks väikeste klassi: poisid alla 50 cm³ tsiklitega ja poiste 50 cm³ PW. Viimane on mõeldud neile, kes pole veel üldse tsikliga sõitnud. Holstre-Nõmme krossirajale lükatakse sisse spetsiaalselt neile mõeldud rada. Mõlema klassi sõidud on reedel.

Uus klass on Legendid Retro, millest korraldajad loodavad kujunevat tõelist publikuhitti. Selles klassis sõidavad aastate 1900—2010 motokrossistaarid, kellel vanust üle 45 eluaasta.

Sõitjad vanuses 45—55 aastat on kohustatud võistlema omaaegsel võistlusrattal ehk rattaga, mis on vanem kui 15 aastat. Üle 55-aastased võivad sõita mis tahes tsikliga, kuid korraldajatel oleks hea meel, kui nad tuleksid siiski starti oma vanal võistlusrattal. Ka Legendid Retro sõidud peetakse Holstre-Nõmmel reedel.

Uus võistlusgrupp on CCCP, kus osalevatel ratastel peab olema vähemalt üks järgnevatest tehnilistest lahendustest: õhkjahutus, kaks amortisaatorit tagakiigel või vähemalt üks trummelpidur.

Esimest korda selgitatakse «Mulgikakerdusel» välja parim fännklubi. Kahe päeva jooksul peetakse fännklubidele kolm võistlust, kus maksavad julgus, kiirus ja leidlikkus.

«Mulgikakerduse» teine päev on üsna tavapärase graafikuga, on mitu starti eri klassides. Rahvusvahelist mõõdet annavad MMM-ile tänavu maailmameistrivõistluste mehaanikud, kes tulevad koos oma sõitjatega Eestisse, kus nädal hiljem osalevad heategevuskrossil «Tanel Leok ja sõbrad».

MMM-il saavad võistelda ainult need sõitjad, kes ei ole kolme aasta jooksul osa võtnud mitte ühestki motokrossi võistlusest, ka mitte hobikrossiliigast. See piirang ei kehti klassidele poisid 50 cm³, poisid 50 cm³ PW, Mini MX, Legendid Retro ja Naised Open.

Viienda MMM-i kohta saab lisainfot aadressil www.mulgikakerdus.ee. Samas saab alates 23. augustist teada anda oma osavõtusoovist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles