Jõulud ilma laenureklaamita

Urve Palo
, majandus- ja taristuminister (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GALERII! Viimsi aastalõpu heategevusball Viimsi Koolis 6.detsembril, 2014. Urve Palo
GALERII! Viimsi aastalõpu heategevusball Viimsi Koolis 6.detsembril, 2014. Urve Palo Foto: Tiit Mõtus

VALITSUSE OTSUS toetada kiirlaenude reklaamimise keeldu televisioonis ja raadios on üks olulisemaid samme selleks, et takistada uute perede sattumist liigkasuvõtlikku laenurattasse. Kui eelnõu saab riigikogu kinnituse, tulevad jõulud järgmisel aastal laenureklaamita.

Kiirlaenude reklaame näeme ja kuuleme aasta ringi, kuid eriti intensiivistuvad need ajal, mis on paljudele emotsionaalne. Näiteks nüüd, jõulude eel. Seepärast on mul eriti hea meel, et valitsus otsustas toetada minu eelnõu, millega keelataks alates 2015. aasta märtsist laenureklaam televisioonis ja raadios täielikult ning piirataks seda tunduvalt muus meedias – ajalehtedes, tänavatel ja internetis. Viimati nimetatus tohivad olla välja toodud üksnes teenuse osutaja nimi ja tegevusloa number, tegevuskoha kontaktandmed, krediidi kulukuse määra näide ja üleskutse tutvuda finantsteenuste tingimustega. Ilma mingi emotsioonita.

VAJADUSEST LAENUREKLAAMI ohjeldada on räägitud aastaid. Seda on pehmemate meetoditega ka katsetatud, kuid tulemusteta – näpuviibutused ei ole laenuäris tegutsevaid ettevõtjaid heidutanud. Nüüd tegi valitsus suure ja konkreetse sammu ning otsustas, et kahes kõige mõjusamas ja agressiivsemas meediakanalis laenuvõtmist enam reklaamida ei tohi. Kui tulevikus selgub, et vastutustundetu reklaam kolib teistesse kanalitesse, saab piiranguid veelgi karmistada ka neis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles