Mõnus ja seikluslik suplus sõnameres

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anzori Barkalaja esimene lasteluuletuste kogu sisaldab toredaid värsse, mis pakuvad rõõmu väikestele ja äratundmist vanematele.
Anzori Barkalaja esimene lasteluuletuste kogu sisaldab toredaid värsse, mis pakuvad rõõmu väikestele ja äratundmist vanematele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pole saladus, et kultuuriakadeemia direktor Anzori Barkalaja on juhiameti kõrval ka kuramuse andekas sõnasepp. Tõestagu seda kas või Untsakate surematuks lauldud «Korsaari lugu», mille hingekraapivad sõnad pärinevad just selle suure väega karvase ürgmehe sulest.

Nüüd on seesama suure väega mees saanud maha ühe suure väega raamatuga, mis on mõeldud eeskätt väikestele inimestele. Aga mitte ainult. Muhedalt vildakatest luuleridadest saavad tubli annuse mõtteainet ja naerupurtsakaid ka emad ja isad, kes neid õhtuti põngerjatele voodiserval ette lugema hakkavad.

Laseb sõnad vabaks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles