Tuul viis elektri mitmest tuhandest majapidamisest

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seda, et läinud laupäeval puhus tuul Viljandimaal harjumuspärasest tugevamalt, võis näha ka Heimtali viinaköögi juures, kus tugevad iilid olid infotahvli vastu parkimisplatsi piiret kukutanud.
Seda, et läinud laupäeval puhus tuul Viljandimaal harjumuspärasest tugevamalt, võis näha ka Heimtali viinaköögi juures, kus tugevad iilid olid infotahvli vastu parkimisplatsi piiret kukutanud. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kuigi laupäeva pärastlõunal puhus tuul ilmajaama andmetel Viljandis ka üle 20 meetri sekundis ning elektriliinidele kukkunud puude tõttu kadus vool tuhandetest majapidamistest, ei saa kahjude ulatust võrrelda aastataguste tormide tehtuga.

Nädalavahetusel tuli päästjatel tormituule tõttu teha Viljandimaal 21 väljasõitu. Nagu sõnas päästeameti Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik, olid kutsed enamasti seotud teedele ja tänavatele kukkunud puude või purunenud elektriliinidega. «Puud kõrvaldati teelt. Elektriliinide puhul ei olnud muud teha kui ohuala piirata ja elektrikud kohale kutsuda,» ütles Kiik.

Laupäeva ennelõunal käisid päästjad puid teedelt eemaldamas Karksi vallas Lilli ja Polli külas ning Halliste vallas Kulla külas. Kell 11.09 said päästjad väljakutse Mõisakülla, kus puu oli kukkunud elektriliinidele. Kohale läksid Mõisaküla vabatahtlikud päästjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles