Kes oli Johannes Holland?

, neljanda põlve viljandlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanika Kressa
Jaanika Kressa Foto: Elmo Riig

11. DETSEMBRI SAKALAS kirjutas Viljandi seenioride nõukoja vabaliige Harry Erm, et Viljandis ei ole ikka veel taastatud Vabadussõja mälestussammast. Tegelikult on Viljandi ainus Eesti linn, kus seda seniajani tehtud pole. Miks? Vastust ei tuleks küsida üksnes praeguste, vaid ka kõikide eelmiste Viljandimaa omavalitsusjuhtide käest.

Meil on võimul olnud palju oma jutu järgi isamaalisi poliitikuid. Miks siis pole juba ammu lammutatud seda kolemaja, mis asub kunagise Vabadussõjas langenute mälestussamba koha peal?

Samas tuletab Harry Ermi kirjatüki algus mulle meelde järgmist anekdooti 1930. aastate alguse Eesti ajakirjandusest. Õpetaja viib õpilased ruumi, kus on seinal Pätsi ja Laidoneri portree, nende keskel aga Kristus ristil, ning küsib: kes on neil piltidel? «Kristus ja kaks röövlit,» vastab üks õpilane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles