Tänapäev tikub vanale peatänavale

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui arendaja Laur Kivistiku ja arhitektide plaan praegusel kujul ellu jõuab, on Tartu tänava hoonete joon praegusega võrreldes märksa teistsugune.
Kui arendaja Laur Kivistiku ja arhitektide plaan praegusel kujul ellu jõuab, on Tartu tänava hoonete joon praegusega võrreldes märksa teistsugune. Foto: Elmo Riig / Sakala / Saldo

Järgmisel teisipäeval on viljandlastel võimalik linnavalitsuses teritada hammast eskiisprojekti kallal, mis näeb ette arhailise väljanägemisega Tartu tänava joonele moodsa arhitektuuri toomise.

Ettevõtja Laur Kivistiku plaani kohaselt peaks mõne aja pärast linna esindustänava äärest kaduma nõukogudeaegne madal poelobudik, mis kümmekond aastat tagasi noortenädala ajal triibuliseks võõbati. Arhitektuuribüroos Salto valminud lahenduse kohaselt ehitatakse selle asemele tumeda fassaadiga kolmekorruseline äri- ja elumaja.

Viis pisikest maja

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles