Lahkunu tuhastamine – äri nagu iga teinegi

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühingu Felkrem juhataja Toomas Sumeri sõnul ei looda nende firma kõrge laega tavandisaali väljaüürimisest suurt tulu teenida. Aga tegemata ei tahetud ruumi jätta, sest selle järele on Viljandis suur vajadus.
Osaühingu Felkrem juhataja Toomas Sumeri sõnul ei looda nende firma kõrge laega tavandisaali väljaüürimisest suurt tulu teenida. Aga tegemata ei tahetud ruumi jätta, sest selle järele on Viljandis suur vajadus. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Tegelikult on tuhastamisteenusega umbes sama lugu nagu toiduainetööstusega. Inimesed peavad sööma, sellest pole pääsu. Niisamuti on surm ja sellega seonduv elu lahutamatu osa,» põhjendab osaühingu Felkrem juhataja Toomas Sumeri otsust Viljandisse krematoorium püsti panna.

Suvel Viljandi äärelinnas Piiri tänaval alanud krematooriumi ja tavandisaali ehitus on praeguseks umbes poole peal ning kui ilmad lubavad betooni valamist senises tempos jätkata, alustab asutus tööd varakevadel. Kokku kavatseb arendaja ettevõtmisse investeerida enam kui 700 000 eurot. 

Eelmisel nädalal jõudis Ameerikast laevaga Eestisse leinamaja kõige tähtsam komponent – gaasiga töötav tuhastamisahi. See maksis koos tarvikutega üle 81 000 euro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles