Repliik: Suvine meelelahutus

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Tea Raidsalu
Tea Raidsalu Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavune päiksesoe suvi on olnud mitmesugustest meelelahutusüritustest pungil ning paljuräägitud ja -kardetud masust hoolimata on neist osa võtnud hulgaliselt inimesi.


Viimasel ajal on vabaõhukontsertide ja -etenduste õhustik ning publiku käitumine märksa vabamaks muutunud. Enamik kultuurinautijaid ei kõhkle kõval pingil istumise asemel külitada kaasavõetud tekil ja pakkida lahti piknikukorv. Soe õhtupoolik, head kaaslased ja väike kehakinnitus — kõlab ju kui õdus äraolemine.

Seni, kuni seltskonnad kuuldut-nähtut kohe isekeskis arutama ei asu ning esinejat mobiiltelefoniga, mis mõnda aega tagasi keset etendust helises, pildistama ei hakka, on kõik korras. Elementaarne viisakus nii esinejate kui teiste vaatajate-kuulajate vastu peaks ikka alles jääma, ükskõik kui vaba ja lustiline üritus ka poleks.

Siis aga on küll kaaskodanike pärast piinlik, kui neist jäävad etendusepaika maha kokkukägardatud jäätisepaberid ja tühjad pudelid, ehkki prügikast on vaid mõne sammu kaugusel.

Tagasi üles