Uus toidupood sobitati vanalinna

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Järgmisel nädalal teeb Viljandis Koidu tänaval uksed lahti Konsumi toidupood, mille sobitamine vanalinna miljöösse nõudis nii arhitektilt, tellijalt kui ehitajalt üksjagu vaeva.

Kauplusehoone kerkis suvel lammutatud vana A ja O asemele nelja kuuga. Kui veel mõne nädala eest domineerisid selle fassaadil tumehallid plekist sandwich-paneelid, siis nüüdseks on need kaetud eri värvi puidust lippidega, mille eesmärk on maja välisilmet elavdada ja ümbruskonna vanade puithoonetega sobitada.

Linna peaarhitekt Laur Pihel meenutas, et lükkas Konsumi esimese projekti tagasi ning palus arhitektil sellega edasi töötada. «Minu hinnangul oli algne versioon liiga tuim,» sedastas ta. Ühtlasi kinnitas Pihel, et püstipandud maja on igati tema maitse järele. Sama olevat talle tunnistanud mitu kohalikku loomeinimest, kes Viljandi südalinnas toimetavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles