Klubid kavandavad jooksumeestele mälestuspinki

, Joosu klubi liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üks Viljandi sümboleid on tänavu juba 85. korda asetleidnud jooks ümber Viljandi järve. Sellest üritusest rääkides ei saa kuidagi mööda kolmest mehest: Theodor Andressonist, Elmar Ardmast ja Hubert Pärnakivist.

Jooksu 11-kordsele võitjale Hubert Pärnakivile (1932–1993) on järve äärde haljas­alale püstitatud monument. Ära märkimata on aga jooksu algataja ja hilisem kauaaegne Viljandi suusatreener Theodor Andresson (1900–1994) ning Hubert Pärnakivi ja paljude teiste maakonna pikamaajooksjate treener, aastakümneid ümber Viljandi järve jooksu korraldamise eestvedajate seas olnud Elmar Ardma (1916–2002).

Selle lünga täitmiseks on kaks Viljandi spordiklubi – tervisespordiklubi Joosu ja vastupidavusalade klubi Staier – ühiskondlikus korras algatanud ettevõtmise, mille tulemusena peaks Viljandisse Pärnakivi monumendi juurde tulema nii Andressoni kui Ardma mälestuspink.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles