Lasterikkad pered lustisid laupäeval Olustvere jõulumaal

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paarsada rongiga Olustvere jõulumaale sõitnud last ja nende vanemad kohtusid päkapikkudega juba Viljandi raudteejaamas.
Paarsada rongiga Olustvere jõulumaale sõitnud last ja nende vanemad kohtusid päkapikkudega juba Viljandi raudteejaamas. Foto: Elmo Riig / Sakala

300 inimest Viljandimaa 65 lasterikkast perest käis laupäeval Olustvere jõulumaal. Päev algas ühise tasuta rongisõiduga Olustverre: see oli Elroni kingitus lastele.

«Meie ettevõtmine osutus nii populaarseks, et kõik huvilised ei mahtunud rongi äragi. Seetõttu tuli osa peresid jõulumaale oma sõiduvahendi või bussiga,» lausus Viljandimaa lasterikaste perede ühenduse juhatuse liige Aage Õunap ning lisas, et jõuluüritust on lasterohketele peredele küll igal aastal korraldatud, ent rongiga varem sõidetud pole. «Paljud lapsed ei ole rongiga sõita saanud ja nii tekkiski juhatusel plaan korraldada jõuluüritus sel korral teistmoodi.» 

Olustveres ootas ees tihe programm. Uudistati leivakoda, kus igaüks võis veeretada oma kakukese, imetleti loomi ja anti neile süüa, sõideti hobuvankriga, vaadati puuhobuste, linnu- ja loomatopiste näitust ning nauditi näidendit. Jõuluvana kingikotti aitas täita Maxima. Pimeduse saabudes jagas noorsoopolitsei õpetussõnu, kuidas turvaliselt liigelda, ja igaüks sai kaasa maanteeameti helkuri. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles