Tallinna tänaval valmib ohutussaar

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ohutussaar Tallinna tänaval valmib septembriks.
Ohutussaar Tallinna tänaval valmib septembriks. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Pakkumaks jalakäijale turvatunnet, ehitatakse Viljandisse Tallinna tänavale enne Nurme tänava ja Lembitu puiestee ristmikku ohutussaar.


Viljandi linnamajandusameti juhataja Priit Vihuri ütles, et selles suure liiklusega kohas käib palju inimesi üle tee, kuid seni polnud seal isegi ülekäigurada. Tema teada olid ohutussaare idee välja pakkunud linlased, pöördudes sellega eelmisel aastal linna liikluskomisjoni poole.

Ohutussaart rajab Suja Ehitus, töö läheb maksma 21 000 krooni ning peab valmis saama 1. septembriks. Nõuetekohaselt tähistatakse koht ka ülekäiguraja ja liiklusmärkidega.

Kui palju on Viljandi tänavatel ohutussaari, seda ei osanud linnamajandusameti juhataja öelda. «Eks neid ole, aga kas ka piisavalt... Arvan, et pigem on neid veel puudu,» lausus ta.

Vihuri lisas, et kõnealuse ohutussaare valmimise järel jääb sõiduki­juhtidele mõlemal pool piisavat ruumi. «Sõiduraja laius peab olema vähemalt kolm meetrit, selles kohas jääb selleks kolm ja pool meetrit.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles