Ramsi—Heimtali rattatee saab asfaltkatte

Karl-Eduard Salumäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tee asfalteerimine muudab sportijate ja kooliskäijate elu varasemast hõlpsamaks.
Tee asfalteerimine muudab sportijate ja kooliskäijate elu varasemast hõlpsamaks. Foto: Peeter Kümmel /Sakala

Ramsi ja Heimtali vahelise kergliiklustee asfalteerimine on üks osa Pärsti vallavalitsuse plaanist muuta oma valla asulate teed tervise­sportlastele sobilikuks.


Reedel alanud asfaldipanek peaks plaanide kohaselt lõppema koos käesoleva kuuga. Teemeeste sõnul on seni õnnestunud tööga graafikus püsida. Nad avaldasid lootust, et tee saab kooliaasta alguseks tõepoolest valmis.

Pärsti vallavanem Erich Palm jäi küsimusele, kui palju umbes kolme kilomeetri pikkune lõik maksma läks, vastuse võlgu. «Vallavalitsusel on maanteeametiga kahepoolne leping, seetõttu on tee kogumaksumust keeruline öelda,» põhjendas ta.
Maikuus alanud ehitus moodustab vallavanema ütlemist mööda vaid ühe osa Pärsti vallavalitsuse suuremast plaanist.

«Meie eesmärk on olnud kergliiklusteedest niinimetatud kuldne ring moodustada,» selgitas Palm. Tema sõnul pole selle saavutamiseni enam palju jäänud, projekteerimata on ainult Heimtali ja Raudna vaheline lõik.

Vallavanem usub, et Ramsit ja Heimtalit ühendavat rada hakkavad kasutama sajad, isegi tuhanded inimesed.

«Meil on väga palju inimesi, kes harrastavad tervisesporti. Samuti muudab see laste koolitee tänu valgustusele varasemast palju ohutumaks,» lausus Palm. Laternapostid pannakse seal püsti vallavalitsuse rahaga.

Ramsi lasteaia-põhikooli juhataja Maret Tamme kinnitas, et tänu korralikule valgustusele on tee kooliõpilastele edaspidi turvalisem. «Enam ei ole ajalisi piiranguid — saab ka õhtuhämaruses liikuda,» nentis Tamme. Sellegipoolest näeb ta uuest teest rohkem kasu tõusvat tervisesportlastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles