Eesti Pank vahetab litte eurodeks kaks kuud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peagi võib ka eestlaste rahataskutes kohata euromünte ja -sente, mille tagumisel küljel on kujutatud Leedu rahvuslikku ratsameest Vytast.
Peagi võib ka eestlaste rahataskutes kohata euromünte ja -sente, mille tagumisel küljel on kujutatud Leedu rahvuslikku ratsameest Vytast. Foto: Ints Kalnins / Reuters

Leedu võtab 1. jaanuaril seni käibel olnud liti asemel kasutusele euro. Nii jõuab lõpule Balti riikide üleminek Euroopa ühisrahale.

Eesti Pank nagu ka kõik teised euroala keskpangad vahetab litte eurodeks teenustasuta 2. jaanuarist veebruari lõpuni. Ametlikuks kursiks on seejuures määratud 3,45280 litti ühe euro eest. Päevalimiit ühe inimese ja tehingu kohta on 1000 eurot. Münte Eesti Pank ei vaheta.

«Euroala keskpankadel on pikaaegne traditsioon, et värske liikmesriigi rahvusvaluutat vahetatakse eurode vastu kahe kuu jooksul. Alates märtsist saavad inimesed enda kätte jäänud litte vahetada keskkursiga üksnes Leedus,» selgitas Eesti Panga sularaha- ja taristuosakonna juhataja Rait Roosve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles